(wegens verhuizing naar Frankrijk, ben ik met ingang van 1 april 2023 niet meer ingeschreven bij de beroepsvereniging)

FAGT

Met ingang van januari 2022 ben ik aangesloten bij de FAGT (voluit: Federatie van Additief Geneeskundig Therapeuten).

CAM-therapeuten van de FAGT staan ingeschreven in het RBCZ register. Dit is de koepelorganisatie waarbij de FAGT is aangesloten, waardoor o.a. vergoeding van de therapeutische behandelingen bij een aantal zorgverzekeraars mogelijk is.

Daarnaast heeft de FAGT met een aantal andere zorgverzekeraars zelf overeenkomsten afgesloten, welke inhouden dat de behandelingen van FAGT aangesloten CAM-therapeuten door deze zorgverzekeraars deels of geheel worden vergoed.

Als cliënt dien je zelf een aanvullende verzekering te hebben waar alternatieve geneeswijzen door niet-artsen in opgenomen is. De facturen ontvang je per email zodat je deze zelf kunt declareren bij je zorgverzekering.

Hieronder vind je een link naar het overzicht van zorgverzekeraars die behandelingen van FAGT-leden vergoeden. Uiteraard is de hoogte van vergoeding afhankelijk van de polis die je afgesloten hebt.

Let op: jaarlijks veranderen de zorgverzekeraars de tarieven en ook welke behandelingen er vergoed worden. Je doet er goed aan om de polisvoorwaarden met de aanvullende verzekeringen goed te vergelijken en na te lezen voor je behandeling afspreekt. De vergoedingen vallen onder Alternatieve geneeswijzen.

Klachten?

Het kan gebeuren dat je ontevreden bent met de behandeling en het resultaat. Normaal gesproken zullen we hier samen uit komen, zeker voor het einde van het behandeltraject.

Komen we er samen niet uit of gebeurt er iets tijdens de behandeling waar je het niet (helemaal) mee eens bent, dan moet ik dit rapporteren vanwege de wet.

Stichting RBCZ

De stichting RBCZ is een overkoepelende organisatie die beroepsbeoefenaren van de complementaire en alternatieve geneeswijzen (artsen en therapeuten op Hbo-niveau) certificeert en registreert.

RBCZ behartigt de algemene belangen van de aangesloten beroepsbeoefenaren van de complementaire en alternatieve geneeswijzen en is een onafhankelijke intermediair tussen beroepsorganisaties, de zorgverzekeraars en cliënten.

Chat openen
1
App me of spreek in
Hoi, hoe kan ik je helpen?