Voor Wie

VoetReflexPlus is de behandeling van klachten volgens een holistische visie waarbij naast de ‘westerse’ reflexzone behandeling, ook de Chinese / oosterse geneeskunde is geïntegreerd.

In mijn praktijk werk ik vanuit een holistische visie. Dat wil zeggen dat er aandacht is voor jou als geheel (fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel). Als je spanningen of problemen ervaart, lichamelijke klachten hebt of je ziek voelt, dan is er sprake van een verstoord evenwicht. Doel van mijn behandelingen is het herstellen van de balans tussen lichaam en geest en het versterken van het zelfhelend vermogen.

En Balans begint bij je voeten!

Ook als je geen klachten hebt, kan een behandeling waardevol zijn. In deze tijd zijn we vaak verstandelijk bezig. Het hoge tempo van leven kan zorgen voor spanning en stress. Aanraking, aandacht en ontspanning brengen je weer in contact met je lichaam en je gevoel. Lichaam en geest kunnen weer tot rust komen. De doorbloeding en de energiedoorstroming worden geactiveerd en afvalstoffen kunnen afgevoerd worden.

Coronatijd

Nu we al meer als een jaar geconfronteerd worden met de invloeden van een virus op ons leven is de vraag naar behandelen met aanraking en aandacht nog belangrijker. Reflexzonetherapie is een weg om geraakt en aangeraakt te worden. Omdat we veel afstand ervaren in ons leven, kan juist deze vorm van aanraking heel prettig en nuttig werken.

Een voetreflexbehandeling heeft invloed op de gehele mens; zowel lichaam als geest. Voor bijna alle lichamelijke én psychische klachten kunt u bij mij terecht. Voetreflextherapie kan – ook als aanvulling op een reguliere behandeling – uitstekend worden toegepast bij onder andere:

  • stress
  • vermoeidheid en aandoeningen die daarmee verband houden
  • bij emotionele klachten
  • spijsverteringsklachten
  • nek- en rugklachten
  • hoofdpijn of migraine
  • hormonale problemen (bijvoorbeeld menstruatieproblemen, overgangsklachten
  • slapeloosheid
  • vocht vasthouden
  • de meeste chronische en acute ziekten

U hoeft niet ziek te zijn om baat te hebben bij voetreflextherapie. Voor veel mensen betekent de behandeling een opkikker. Voor anderen is het een preventief middel om niet uit balans te raken. Bent u benieuwd of ik u kan helpen? Neemt u gerust contact met mij op om te informeren naar de mogelijkheden.

Geen vervanging van reguliere gezondheidszorg

De behandelingen- en massages ondersteunen het zelfherstellend vermogen van uw lichaam. De massages zijn erop gericht om uw klachten te verminderen, ik ben echter geen arts! Als ik twijfel, zal ik jou adviseren je arts te bezoeken. Voetreflextherapie is een aanvulling en geen vervanging van de reguliere gezondheidszorg. Je hebt geen verwijzing nodig van je arts om door mij behandeld te worden. Ik stel het echter wel op prijs wanneer je onder behandeling bent, dat je je arts op de hoogte brengt van het feit dat je bij mij onder behandeling bent. Niet iedere arts staat te springen bij het horen van de complementaire behandeling van een voetreflextherapeut, maar ik vind het super dat je bij mij terecht bent gekomen.

Voeten als Basis - bij Elma

Doorbloeding en energiestroming activeren met een ontspanningsmassage?