Hoofdpijn, huidziekten en vermoeidheid

In de westerse wereld komen een aantal ziekten veelvuldig voor. Deze worden in de oosterse geneeskunde anders verklaard. daarom is het interessant om deze ziektebeelden te behandelen volgens de VoetreflexPlus therapie.

Een eerste voorbeeld is hoofdpijn. Wij kennen veel vormen van hoofdpijn en ze komen heel veelvuldig voor. VoetreflexPlus therapie kijkt naar de oorzaak van de hoofdpijn. Wat is er gebeurt, wanneer is het ontstaan en wat is dan de beste vorm van therapie. In ieder geval ga ik je masseren, maar als we weten wat de oorzaak is, dan kan ik je meer bieden en hopelijk komen we tot het verbeteren van de situatie.

Een ander voorbeeld zijn huidziekten. Denk aan acne, psoriasis, eczeem etc. Deze ziektebeelden komen soms traditioneel bij families voor. We kunnen dan zeggen dat het genetisch bepaald is, maar we kunnen ook kijken waarom het zich dan openbaart. Als we in de Chinese geneeskunde kijken vinden we andere aanwijzingen voor het ontstaan van deze klachten. Ze behoren tot een bepaalde functiegroep. Samen gaan we kijken waarom je deze ziekte hebt en wat we hieraan kunnen doen.

Vermoeidheid
Vermoeidheid komt veelvuldig voor. Niet alleen de extreme vormen als ME en ziekte van Pfeiffer, maar ook door ons leef- en eetpatroon ontstaat er vermoeidheid. Vermoeidheid kan een voorbode zijn van andere verstoringen in ons lichaam, of juist een resultaat hiervan. Ik ga je masseren, behandelen, maar als we het waarom weten, komen we nog verder!